Καλοκαίρι στο βουνό

Και βουνό και θάλασσα...

Πτέρη Αιγίου - Άποψη από ψηλά

Πτέρη Αιγίου - Παραδοσιακή οικία - Σκάλα με λυχνάρια

Η Πτέρη (παλιά ονομασία Φτέρη γιατί φυτρώνουν πολλές φτέρες στις πλαγιές αυτού του όρους της οροσειράς του Ερυμάνθου), είναι χωριό της Αχαϊας του Δήμου Αιγιαλειας. Από την εποχή της Τουρκοκρατίας ονομαζόταν Τσαπαγιά από κάποιον Τσαπά - Αγά της περιοχής.

ΠΤΕΡΗ ΑΧΑΪΑΣ - Βρίσκεται στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα ΑΧΑΪΑΣ. Ανηκει στον δήμο ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Τοπική Κοινότητα Πτέρης, δημοτική κοινότητα ΑΙΓΙΟΥ).
Η επίσημη ονομασία είναι η Πτέρη και έδρα του δήμου το Αίγιο. Παλαιότερα με το σχέδιο Καποδίστριας ανήκε στο δήμο ΑΙΓΙΟΥ.
Εως και το 2010, χρονιά κατά την οποία η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας διαμορφώθηκε σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης ανήκε στο Δήμο ΑΙΓΙΟΥ του νομού ΑΧΑΪΑΣ
Γεωγραφικά ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοπόννησος, έχει υψόμετρο 1 105 μέτρα. Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού ανέρχονται στους 61. Ασχολίες κατοίκων: ελιές, οπωροκηπευτικά, μελισσοκομία (μέλι Ερυμάνθου - περισσότερα εδώ).

Μια ιδανική πρόταση για όσους αγαπούν και το βουνό και τη θάλασσα. Μπορούν να τα συνδυάσουν και τα δύο καθ' ότι το Αίγιο απέχει μόνο 20 χλμ από τη Πτέρη όπου θα μπορούν το μεσημέρι να απολαύσουν το μπάνιο τους και το βράδυ το φαγητό ή καφέ ή ποτό, στα κεντράκια της παραλίας του Αιγίου.


Ωραία Αιγιώτισσα - Ταινία, τραγούδι (Από την πόρτα σου περνώ ωραία Αιγιώτισσα...) στο 5:31΄

Δημοφιλείς αναρτήσεις