Τσουκάλι

  • Μαγειρικη

    • Κατσικάκι στη λαδόκολλα

      Υλικά
      : 1 κιλό κατσικάκι, πατάτες φούρνου Εκτέλεση: Στη γάστρα απλώνετε τα κομμάτια του κρέατος τυλιγμένα σε λαδόκολλα, τις πατάτες κομμένες σε σχήμα μακρουλό (κυδωνάτες), περιχύνετε με αρκετό λάδι, προσθέτετε νερό το οποίο ανανεώνετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προς το τέλος ανοίγετε τη λαδόκολλα, το καπάκι της γάστρας, για να ροδοψηθούν στην επιφάνεια τους, πασπαλίζετε με ρίγανη φρέσκια. info Web
      Bon Appetit!
  • Πιττες - Πιτσες

    • Τυρόπιττα Ταψιού με Φύλλο Καταϊφιού
    • Τυρόπιττα Εκμέκ

      Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε από επάνω το 1/3 του καταιφιού.Βουτυρώνουμε ξανά και από επάνω,ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών.

      Συνεχίζουμε πάλι με το 1/3 του καταιφιού, ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.τελειώνουμε με το καταίφι. Χτυπάμε σε ένα μπώλ το γάλα τα αυγά και την κρέμα και περιχύνουμε την τυρόπιτα.Την αφήνουμε να κάτσει για 25-30 λεπτά και ψήνουμε στους 175οC για 55 λεπτά.Όταν βγεί περιμένουμε περίπου 30 λεπτά να δέσουν τα τυριά και σερβίρουμε. info web

    • Παραδοσιακή Πίτσα
    • Παραδοσιακή Πίτσα

      Υλικά: Για τη Ζύμη 400γρ αλεύρι, 25γρ μαγιά, 2κουτ λάδι, 18κουτ νερό, αλάτι.
      Για τη Γέμιση 4 μέτριες ντομάτες, 200γρ Φέτα "Χωριό" ελαφρύ, 10 ελιές, 1 πιπεριά, 4κουτ λάδι, 1κουτ/κι ρίγανη, ελάχιστο αλάτι, ζάχαρη

      Εκτέλεση Λιώστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό κι ανακατέψτε τη με τα άλλα υλικά για τη ζύμη. Αφήστε σκεπασμένη τη ζύμη για 30'.
      Ξεφλουδίστε τις ντομάτες ζεματάμε τις ντομάτες πριν τις ξεφλουδίσουμε έτσι ώστε η φλούδα τους να βγαίνει αμέσως - κόψτε σε κυβάκια κι αφήστε τες σε σουρωτήρι για 5΄.

      Ανοίξτε και ισιώστε μ' ένα πλαστήρι τη ζύμη δίνοντας της με τον ειδικό κόφτη για ζύμες, στρογγυλό σχήμα πάχους 1εκ. στρώστε επάνω τα υλικά (ντομάτες, ελιές, πιπεριά). Ραντίστε με λάδι και πασπαλίστε με τη ρίγανη. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε τη πίτσα στους 300 για 15 - 20' μέχρι να ροδίσει.
      Bon Appétit!
  • Dips

  • Χούμους
    • Χούμους - Έθνικ σαλάτα

      Κυρίως Συστατικά: Ρεβίθια, Ταχίνι. Η εξαιρετική αυτή σαλάτα προέλευσης χωρών Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου όπως Λίβανος, Αίγυπτος, Μαρόκο κλπ.

      Έχει ως βάση τα ρεβίθια και το ταχίνι - προϊόν που βγαίνει απ' το πολτοποιημένο σουσάμι .

      Στη συσκευασία του προϊόντος του εμπορίου Υφαντής ™ διαβάζουμε τα συστατικά: Ρεβiθια, Ταχίνι, Ηλιέλαιο, Ζάχαρη, σκόρδο. Η ενέργεια των 100 γρ. δίνει 329 cal.

      Χούμους Υφαντής
      Εκτέλεση: Για να το ετοιμάσουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε το μούσκεμα των ρεβιθιών από βραδίς ούτως ώστε την επομένη θα μπορούμε να τα βάλουμε να βράσουν αφού πετάξουμε το πρώτο νερό του βρασίματος.

      Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ, προσθέτοντας σταδιακά 2-3 κουταλιές ταχίνι, ηλιέλαιο (όσο πάρει), τις κομμένες σκελίδες σκόρδου, λίγη ζάχαρη αν θέλουμε καθώς και λίγο λεμόνι.
      Bon Appétit!
  • Bio

    • Ρυζογκοφρέτες

      Θαυμάσιο σνακ σε διάφορες γεύσεις. Το κυριότερο, δεν περιέχει πολλές θερμίδες Μία γκοφρέτα 90 cal (Rice Cakes M&S Food / Γιαούρτι και Φράουλα).

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα

Εποχή του Σταφυλιού