Τσουκάλι

  • Μαγειρικη
    • Κατσικάκι στη λαδόκολλα Υλικά: 1 κιλό κατσικάκι, πατάτες φούρνου Εκτέλεση: Στη γάστρα απλώνετε τα κομμάτια του κρέατος τυλιγμένα σε λαδόκολλα, τις πατάτες κομμένες σε σχήμα μακρουλό (κυδωνάτες), περιχύνετε με αρκετό λάδι, προσθέτετε νερό το οποίο ανανεώνετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προς το τέλος ανοίγετε τη λαδόκολλα, το καπάκι της γάστρας, για να ροδοψηθούν στην επιφάνεια τους, πασπαλίζετε με ρίγανη φρέσκια. info Web Bon Appetit!
  • Πίττες - Πιτσες
    • 
      Τυρόπιττα Ταψιού με Φύλλο Καταϊφιού
    • Τυρόπιττα Εκμέκ - Εκτέλεση Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε από επάνω το 1/3 του καταιφιού.Βουτυρώνουμε ξανά και από επάνω,ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών. Συνεχίζουμε πάλι με το 1/3 του καταιφιού, ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.τελειώνουμε με το καταίφι.

      Χτυπάμε σε ένα μπώλ το γάλα τα αυγά και την κρέμα και περιχύνουμε την τυρόπιτα.Την αφήνουμε να κάτσει για 25-30 λεπτά και ψήνουμε στους 175οC για 55 λεπτά.Όταν βγεί περιμένουμε περίπου 30 λεπτά να δέσουν τα τυριά και σερβίρουμε. info web
    • Παραδοσιακή Πίτσα - Υλικά Για τη Ζύμη 400γρ αλεύρι, 25γρ μαγιά, 2κουτ λάδι, 18κουτ νερό, αλάτι.


      Παραδοσιακή Πίτσα
      Για τη Γέμιση 4 μέτριες ντομάτες, 200γρ Χωριό ελαφρύ, 10 ελιές, 1 πιπεριά, 4κουτ λάδι, 1κουτ/κι ρίγανη, ελάχιστο αλάτι, ζάχαρη

      Εκτέλεση Λιώστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό κι ανακατέψτε τη με τα άλλα υλικά για τη ζύμη. Αφήστε σκεπασμένη τη ζύμη για 30'.

      Ξεφλουδίστε τις ντομάτες ζεματάμε τις ντομάτες πριν τις ξεφλουδίσουμε έτσι ώστε η φλούδα τους να βγαίνει αμέσως - κόψτε σε κυβάκια κι αφήστε τες σε σουρωτήρι για 5΄.

      Ανοίξτε και ισιώστε μ' ένα πλαστήρι τη ζύμη δίνοντας της με τον ειδικό κόφτη για ζύμες, στρογγυλό σχήμα πάχους 1εκ. στρώστε επάνω τα υλικά (ντομάτες, ελιές, πιπεριά). Ραντίστε με λάδι και πασπαλίστε με τη ρίγανη. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε τη πίτσα στους 300 για 15 - 20' μέχρι να ροδίσει.

      Bon Appétit!