Το Σαπούνι

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι γίνεται αν αντί για αφροντούς ή σαμπουάν χρησιμοποιήσετε ένα σαπούνι; Η αναφορά γίνεται βέβαια σε σαπούνι φτιαγμένο με την κρύα μέθοδο κατά την οποία τα πολύτιμα έλαια (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, φοινικέλαιο, σιτέλαιο, λάδι jojoba, ρετσινόλαδο κ.α.), τα διάφορα βότανα και τα αιθέρια έλαια δεν βράζονται σε υψηλές θερμοκρασίες και έτσι κρατάνε όλες τις θρεπτικές και θεραπευτικές ουσίες και την πολύτιμη γλυκερίνη για ενυδάτωση.
Φυσικά τα προαναφερόμενα δεν ισχύουν για τα σαπούνια εμπορίου τα οποία περιέχουν ένα μεγάλο ποσοστό σε ζωικά λίπη από τα οποία αφαιρέθηκε τo πιο πολύτιμo συστατικό για την ενυδάτωση, όπως η γλυκερίνη. Επίσης αυτά τα σαπούνια περιέχουν μόνο συνθετικά αρώματα και χρώματα.

Ο πρώτος ωφελημένος θα είναι το περιβάλλον. Φανταστείτε τον όγκο των πλαστικών σε αφροντούς και σαμπουάν που καταναλώνει μια τετραμελής οικογένεια τον χρόνο και μετά το περιτύλιγμα από χαρτί των σαπουνιών. Έχετε διαβάσει ποτέ τα συστατικά από τα αφροντούς και τα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε; Και αν καταφέρετε να τα διαβάσετε με μεγεθυντικό φακό δεν θα καταλάβετε τίποτα εκτός από το πρώτο Aqua (νερό).
info web

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εποχή του Σταφυλιού

Η Αρχαία Γορτυνία

Κτίριο Μηναίου