Λεωνίδιο - Γη των Παραδόσεων

Αρκαδία - Μια έννοια που σημαίνει πολλά

Παραλία ΤυρούΛεωνίδιο - Παραδοσιακή Οικία

Αρκαδία: Μια έννοια και όχι απλώς ένα τοπωνύμιο που σημαίνει πολλά. Από την αρχαιότητα ως τα σήμερα, η Αρκαδία αποπνέει μυστήριο, αισθησιασμό, εξάπτει τη φαντασία. Είτε αυτό οφείλεται στα μυθικά ποτάμια και στα βουνά ή στις αρχαίες πόλεις, η σύγχρονη Αρκαδία δεν έχει χάσει στο ελάχιστο αυτή την αίσθηση των υπέροχων μυστικών που πρέπει να ανακαλύψεις.

Λεωνίδιο - Γη των Παραδόσεων

Σε καλεί να τη γυρίσεις, να την περπατήσεις, να τη γνωρίσεις! Φυσική ομορφιά , αξιοθέατα και η αίσθηση του μοναδικού και του ξεχωριστού στη γλώσσα, στα έθιμα και η αρχιτεκτονική της Τσακωνιάς αποτελούν τα πιο δυνατά κίνητρα για να επισκεφθείτε την περιοχή.

To Λεωνίδιο είναι χτισμένο στην άκρη μιας μικρής και καταπράσινης κοιλάδας κάτω απ' τις κορφές των κόκκινων απότομων βράχων. Αρχοντικά και παραδοσιακά σπίτια διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Άλλωστε μεγάλο τμήμα του οικισμού έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακό καθώς εκεί κυριαρχεί η αρχιτεκτονική με με δίπατα και τρίπατα σπίτια, πλακόστρωτες αυλές και χαγιάτια. Αξίζει να περπατήσετε στην κωμόπολη για να δείτε τα πυργόσπιτα του Τσακαλιώτη και του Πολύτιμου, όπως και τον Πύργο του Χατζηρούδη στο κέντρο του οικισμού.

περισσότερα Φωτό Α΄Αρχική προέλευση


Τσακώνικος Χορός

Τσακώνικος Μωριάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εποχή του Σταφυλιού

Η γενιά του '30 στη Ζωγραφική

Eλιά - Λορέντζος Μαβίλης