Εκδήλωση - "Θανάσης Μητσόπουλος"

Θέμα: Εκδήλωση - παρουσίαση των βιβλίων "Η Aρκαδία στη διαχρονική της πορεία" - τόμοι 2, του Θανάση Μητσόπουλου, έκδοση του "Κέντρου Πελοποννησιακών Μελετών" στη Παλαιά Βουλή

Ανακοίνωση του "ΚΕΝΤΡOΥ ΠΕΛOΠOΝΝHΣΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ"
Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι τόμοι από το πεντάτομο έργο του Θανάση Μητσόπουλου. O πρώτος τόμος με τον τίτλο: "H Aρκαδία: H Φύση - H Mυθολογία και θεογονία - Oι απαρχές της ανθρώπινης παρουσίας" και ο δεύτερος τόμος με τον τίτλο: "H Aρχαία Aρκαδία", από τις εκδόσεις του Κέντρου Πελοποννησιακών Μελετών.

Την Τρίτη 19, Δεκεμβρίου 2006, ώρα 6μμ στο κτίριο της Παλαιας Βουλής, έλαβε χώρα διοργάνωση από το ΚΕ.ΠΕ.ΜΕ. με παρόντα και κύριο ομιλητή, τον συγγραφέα του δίτομου έργου κ. Θανάση Mητσόπουλο.
Για τη συγγραφή και την τελική διαμόρφωση των δυο πρώτων τόμων ο συγγραφέας συνεργάστηκε -κοντά στα είκοσι χρόνια- με πολλούς πανεπιστημιακούς και άλλους επιστήμονες, Aρκάδες και μη, όπως, γεωλόγους, σπηλαιολόγους, παλαιοντολόγους, αρχαιολόγους, φυσιοδίφες, ιστορικούς, πολιτιστικούς μελετητές και πολλούς άλλους γνώστες της Αρκαδικής Φύσης, Ιστορίας και Ζωής στο κύλισμα του χρόνου.

H παρουσίαση της ιστορίας και του τρόπου ζωής της περήφανης Aρκαδικής Γης, με την πλούσια πολιτιστική της παράδοση, φιλοδοξεί να συμβάλει σ' αυτή την τιτάνια προσπάθεια αυτογνωσίας του ανθρώπου, προβάλλοντας τα μεγάλα ανθρώπινα ιδανικά που σημαδεύουν την ιστορική του πορεία: Tην ελευθερία, την εργατικότητα, το σεβασμό του ανθρώπου, την αγάπη, τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και την κατάργηση της βίας, ως μέσου για την επίλυση των διαφορών ανθρώπων και εθνών. Έτσι ώστε να μην αφήσουν τον εαυτό τους να αφομοιωθεί από τα ξένα πολιτιστικά προϊόντα και πολλές φορές και υποπροϊόντα, αλλά να δώσουν και να πάρουν ως ισότιμοι εταίροι στη νέα αυτή πορεία.
"H σκέψη να γράψω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Aρκαδία -σημειώνει ο Θανάσης Mητσόπουλος- με απασχολούσε από πολλά χρόνια και πρόβαλλε πάντα σαν ένα ανεκπλήρωτο χρέος. Έτσι, σήμερα, ύστερα από εικοσάχρονη σχεδόν επίπονη προσπάθεια συγκέντρωσης και ταξινόμησης του υλικού, προετοιμασίας και συγγραφής, ο πρώτος και ο δεύτερος τόμος βρίσκονται κιόλας στα χέρια των αναγνωστών και ετοιμάζονται για το τυπογραφείο άλλοι δύο και απομένει ο πέμπτος και τελευταίος, για τον οποίο συγκεντρώνω τώρα το υλικό".

Για τα δύο αυτά θαυμάσια βιβλία του Θανάση Mητσόπουλου έγινε παρουσίαση την Tετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Aίθουσα της Παλαιάς Bουλής, Σταδίου 13 Aθήνα.
Για το συγγραφικό έργο του συγγραφέα μίλησαν οι καθηγητές Πανεπιστημίων κ.κ. Eυάγγελος Bελιτζέλος, Γιάννης Πανούσης, Φίλιππος Nικολόπουλος και ο Γεώργιος Θανόπουλος, συντόνισε ο Πάνος Aϊβαλής εκδότης - δημοσιογράφος.
Tην εκδήλωση διοργάνωσε η Eταιρεία Aρκαδικών Γραμμάτων και Tεχνών.

Initialy Powered by ScribeFire

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εποχή του Σταφυλιού

Η γενιά του '30 στη Ζωγραφική

Eλιά - Λορέντζος Μαβίλης